326
Η Κλιματική Αλλαγή δημιουργεί συχνότερους, εντονότερους και μεγαλύτερης διάρκειας καύσωνες, αυξάνοντας παράλληλα την περίοδο επιφυλακής για εκδήλωση πυρκαγιών που οφείλονται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα.
Το βίντεο κινουμένων σχεδίων «Ο Πλανήτης μας, το Μέλλον μας» αναδεικνύει την ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει πολλούς από εμάς όταν επισκεπτόμαστε μια δασική περιοχή. Το βίντεο κινουμένου σχεδίου παρουσιάζει δύο επισκέπτες στο δάσος, οι οποίοι φεύγοντας αφήνουν πίσω τους σωρό απορριμμάτων και ένα μισοσβησμένο αποτσίγαρο. Αποτέλεσμα είναι η πρόκληση πυρκαγιάς, η καταστροφή δασικών εκτάσεων και η απελευθέρωση ρύπων στην ατμόσφαιρα από την καύση διαφόρων υλικών. Τόσο, η καταστροφή των δασών που αδυνατούν να δεσμεύσουν CO2, όσο και η απελευθέρωση ρύπων από την καύση, συμβάλουν στην ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου και κατ’ επέκταση στην ένταση του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής.
Το βίντεο κινουμένων σχεδίων «Ο Πλανήτης μας, το Μέλλον μας» προτρέπει τους θεατές να αποφύγουν το παράδειγμα του απερίσκεπτου ανθρώπου και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, σε αρμονία και ισορροπία με το περιβάλλον.