279
"Νήσος τις έστι. Κύπρος! Ένα καράβι πάνω στη μητέρα Μεσόγειο. Ένα χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος, βρέχεται από τους αφρούς της Μεσογείου θάλασσας, καταπράσινο απ’ άκρη σ’ άκρη και πλημμυρισμένο φως.
Ο χρόνος κυλάει και ο υδράργυρος ανεβαίνει. Το βίντεο κινουμένων σχεδίων «Νήσος τις έστι…» μας ταξιδεύει από την αγροτική παραγωγή, στην ιστορική περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης και τη σύγχρονη εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης. Βιομηχανική παραγωγή, οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία ακμάζουν, λεηλατώντας το φυσικό περιβάλλον του νησιού και συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Δίδεται έμφαση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Το αγρινό, ένα κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και του φυσικού πλούτου της Κύπρου αναλαμβάνει δράση για τη σωτηρία του νησιού εξισορροπώντας φυσικό περιβάλλον, οικονομία και κοινωνία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Μέσα σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον, το αγρινό αναπαράγεται, συμβολισμός της συνέχιση της ζωής. Φωνή κυρίου επί υδάτων. Νήσος τις έστι.
"